Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegan mjuk fruktkaka

 
Skriv ut

Ett eget recept för en mjuk fruktkaka, också utan vanligt socker. Den innehåller några specialingredienser, men det går väl att kompromissa om man inte hittar allt. Dock välsorterade hälsokostaffärer brukar ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär dadlarna och fikonen i småbitar och, med russinen, blötlägg i en skål med 3 ½ dl vatten i 6 timmar.
  2. I en degbunke blanda samman mjölerna, bakpulvret, saltet och kryddorna och rör om noggrant med handvisp i några minuter.
  3. Tillsätt rismaltsirapen, sojamjölken, fruktspadet och rapsoljan, och rör om en kort stund. Häll i frukten (avrunnen) och rör om försiktigt. Smörj och mjöla (med grahamsmjöl) en lämplig sockerkaksform och häll i smeten. Ställ formen på en fals nedanför mitten i ugnen.
  4. Sätt på ugnen och vrid upp till 125 grader och grädda på den värmen i 30 minuter; höj därefter till 175 grader och fortsätt grädda i ytterligare ca 20-25 minuter. Prova med sticka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.