Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk gryta med en touch av afrika

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Improviserade som jag brukar och resultatet blev faktiskt ljuvligt! Det här receptet kommer jag göra om fler gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor och stek i en gjutjärnspanna tillsammans med löken som finhackats. Tillsätt paprikapulvret och spiskummin vid stekning. Stek tills kålen mjuknat. Jag använde solrosolja till stekning men kan tänka mig att även jordnötsolja skulle passa fint.
  2. När kålen har mjuknat och löken är glansig så tillsätter du de krossade tomaterna, harissan & linserna som är kokta. Häll även i de kokta potatisarna hela. Potatisarna ska vara rätt små. Använde såna kokta som man kan köpa på burk
  3. Koka allt på låg värme i ungefär en timme och servera med fullkornsris. Garnera med cashewnötter eller jordnötter och koriander.
  4. Grytan blev oerhört god och "lagom" het! Hoppas att du vågar testa! OBS! Salta efter behag! Smaken är som baken när det gäller salt & garnityr!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.