Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk jordgubbstårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Perfekt till sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbottnen:
  2. Smörj och ströa en form, gärna en spännbandsform med grahamsgryn. Blanda alla torra ingredienser och nyp i margarinet eller rör i oljan.
  3. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är slät. Häll i den smorda formen och grädda i 175 grader under c:a 30min. Låt svalna.
  4. Vaniljkräm:
  5. Blanda havremjölk och potatismjöl i en kastrull. Sätt på mediumvärme. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildas, särskilt i början, innan all potatismjöl börjat tjockna.
  6. Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj. Rör i margarinet. Låt svalna. Om du har bråttom kan du ställa kastrullen i ett vattenbad i diskhon.
  7. Jordgubbstårta:
  8. 2– 3 dl mosade färska jordgubbar, alternativt jordgubbssylt
  9. Halva jordgubbar och en hel till garnering (sammanlagt går det åt ungefär 1 liter jordgubbar. Men om man vill frossa kan man naturligtvis använda mer!)
  10. 1–2 msk riven mjölkfri mörk choklad (osthyvel eller rivjärn är bra att använda)
  11. 3-4 dl sojavispgrädde
  12. Dela tårbottnen i tre skivor.
  13. Lägg den översta biten underst. Smeta på jordgubbs moset.
  14. Lägg på mellanbiten och bred på vaniljkrämen.
  15. Lägg på översta skivan. Plasta in och låt stå, gärna över natten.
  16. Vispa sojagrädden så hårt det går. Om det är mycket varmt kan man hålla bunken i ett kallvattenbad för att få ökad stabilitet på grädden.
  17. Garnera med de halva jordgubbarna. Placera den hela jordgubben lite på sned i mitten och pudra över den rivna chokladen. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BurnSW 15 maj 2009

    Okey... Detta är ju då den första vegan tårtan jag någonsin gjort och det följde lite överraskningar. själva tårtbottnen svälde ju inte lika fint som en vanlig tårta, och dem smakar ju inte lika gott som vanlig tårtbotten heller. Men det är bara att använda lite mer socker än vad man skulle gjort annars. Bra recept, kan nog förbättras men jag skall inte klaga. Tack så mycket :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.