Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk morotskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Perfekt när man osäker på om fikagästerna är allergiska mot nåt eller följer en vegansk diet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet om du inte har nåt flytande. Blanda under tiden ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt morötterna, soyagrädden och margarinet, rör om tills allt blandats väl. Välj en eller flera smaksättare och smaka av smeten med dem - det blir bäst så, och vem vill inte smygsmaka på smeten =p?!
  2. Smöra och bröa en vanlig kakform.
  3. Tips! Byt ut brödsmulorna mot kokosfingor - det känns mycket fräschare!
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min (kan variera en hel del beroende på ugn. Gör stickprov!)
  5. Ha en trevlig fikastund!
  6. P.S. Om inga veganer eller laktosintolleranta finns i sällskapet kan man blanda Philadelphiaost med vaniljsocker och breda på den svalnade kakan som topping.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ellen_tigris 7 maj 2009

    Tips :) för att den ska va vegansk så borde du skriva mjölkfritt margarin :)

  • intercorpse 11 januari 2012

    Jag har inte testat det själv (ännu) men som veganfrosting borde det funka att låta naturell soyghurt rinna av och bli stabbigare och sen blanda med vaniljsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.