Perfekt när man osäker på om fikagästerna är allergiska mot nåt eller följer en vegansk diet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smält margarinet om du inte har nåt flytande.
Blanda under tiden ihop mjöl, socker och bakpulver.
Tillsätt morötterna, soyagrädden och margarinet, rör om tills allt blandats väl.
Välj en eller flera smaksättare och smaka av smeten med dem - det blir bäst så, och vem vill inte smygsmaka på smeten =p?!
- Smöra och bröa en vanlig kakform.
- Tips! Byt ut brödsmulorna mot kokosfingor - det känns mycket fräschare!
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 min (kan variera en hel del beroende på ugn. Gör stickprov!)
- Ha en trevlig fikastund!
- P.S. Om inga veganer eller laktosintolleranta finns i sällskapet kan man blanda Philadelphiaost med vaniljsocker och breda på den svalnade kakan som topping.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tips :) för att den ska va vegansk så borde du skriva mjölkfritt margarin :)
Jag har inte testat det själv (ännu) men som veganfrosting borde det funka att låta naturell soyghurt rinna av och bli stabbigare och sen blanda med vaniljsocker.