Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk persikomousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Funkar både som dessert och till tårtfyllning! Till dessert blir det 4 portioner. Agar agarpulver köpte jag här. http://borgebykryddgard.jetshop.se/default.aspx

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt persikorna rinna av väl i en sil men spara 1 dl spad.
  2. Häll sojagrädde och vaniljsocker i en mixer. Sätt igång mixern och tillsätt oljan i en tunn stråle tills grädden tjocknar. Mixa in citronsaften, så tjocknar den ytterligare.
  3. Mixa persikorna till en slät purè. Blanda persikopurén med sojagrädden.
  4. För att få moussen lite tjockare, koka upp persikospadet och sockret. När det kokar vispar du i agaragarn. Låt svalna något. Blanda agarn med en del av moussen till en slät massa (kör eventuellt i mixer), och blanda sedan med resten av moussen.
  5. Häll upp serveringsskålar och låt stå kallt någon timme. Garnera med några persikoklyftor och lite citronmeliss.
  6. Till tårta: Låt stå kallt några timmar innan du använder den att fylla med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.