Funkar både som dessert och till tårtfyllning!
Till dessert blir det 4 portioner.
Agar agarpulver köpte jag här.
http://borgebykryddgard.jetshop.se/default.aspx
Instruktioner
- Låt persikorna rinna av väl i en sil men spara 1 dl spad.
- Häll sojagrädde och vaniljsocker i en mixer.
Sätt igång mixern och tillsätt oljan i en tunn stråle tills grädden tjocknar. Mixa in citronsaften, så tjocknar den ytterligare.
- Mixa persikorna till en slät purè.
Blanda persikopurén med sojagrädden.
- För att få moussen lite tjockare, koka upp persikospadet och sockret. När det kokar vispar du i agaragarn.
Låt svalna något.
Blanda agarn med en del av moussen till en slät massa (kör eventuellt i mixer), och blanda sedan med resten av moussen.
- Häll upp serveringsskålar och låt stå kallt någon timme. Garnera med några persikoklyftor och lite citronmeliss.
- Till tårta: Låt stå kallt några timmar innan du använder den att fylla med.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar