Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veganska sojafärsbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För den som vill ha vegetariska köttbullar som håller ihop bra är detta ett bra alternativ. Tillsätter man kryddpeppar så har man ett fint alternativ till köttbullarna på julafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll hett vatten över sojagranulaten och låt det svälla tillsammans med buljongtärningen.
  2. Häll över i ett durkslag när det mjuknat, pressa ut vattnet och låt svalna.
  3. Koka potatisarna och mosa i en bunke.
  4. Tillsätt sojafärs och den hackade löken. Blanda ner ströbröd och sojamjöl till en fast konsistens.
  5. Krydda och låt sedan färsen stelna i kylen under plastfolie i någon timme.
  6. Rulla till små bollar och stek på medelhög värme tills de har fått fin yta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • imminn 8 december 2009

    Hej! Det du nämner som sojagranulat, är det vanlig "Hälsans kök sojafärs"? Varför har du sojamjöl och inte vetemjöl eller potatismjöl? Jag är själv vegetarian,men bara gjort köttbullar på vegfärsen och har tyckt att det inte går att få ihop sojafärsen till köttbullsmet. Det är därför som jag ställer frågorna. Svar mej gärna, för jag skulle vilja pröva detta recept. MVH/Imminn

  • OmiaO 24 december 2013

    Funkade absolut, mina blev något lösa men tror att jag kan ha tagit för mycket sojaprotein. Hade varit bra att veta hur mycket vatten som skulle vara dock, det står inte i receptet. Använde kryddpeppar då jag skulle ha mina till jul och det blev jättebra. Hade också i lite ljus soja för färg och sälta. Ska absolut prova igen mer till vardags och då se om jag kan gör dem mer fasta = lite större.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.