Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veganska syltkakor med svarta vinbär

(3 kommentarer)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Småkakor med svartvinbärssylt

Ingredienser

Instruktioner

Smula samman mjöl och socker. Tillsätt smöret och arbeta till en deg och forma den till rullar. Lägg rullarna på en plåt och platta till. Forma en fördjupning i mitten och häll ner sylten eller marmeladen. Grädda i 175 grader i ungefär 15 minuter, ta ut kakorna och skär i sneda bitar. Sylten stelnar men kan fortsätta vara något kladdigt så spara kakorna i frysen, de tinar på några minuter och är även goda kalla.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • estrid1 10 augusti 2011

    Smör är en mejeriprodukt-inte veganskt!

  • Miriam114 12 februari 2013

    Men det står ju mjölkfritt smör, det är veganskt!

  • Sysanna 18 februari 2013

    Det står mjölkfritt smör för det vad jag använder men det finns också andra alternativ som mjölkfritt margarin eller kokossmör om en föredrar det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.