Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegesallad med sesam

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegesallad med sesam

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka couscous eller ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla och halvera filéerna. Skölj och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och dela rödlöken i smala klyftor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skiva zucchini, halvera skivorna. Skölj och dela blomkålshuvudet i små buketter.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stek/wokpanna, fräs fänkål, rödlök och vitlök med curry i 2-3 min. Tillsätt paprika, zucchini och blomkål. Häll över buljongen och låt sjuda under lock 5 – 10 min så att allt blir varmt. Tillsätt filéerna när några minuter återstår.
  3. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar och strö rostade sesamfrön över. Garnera med hackad bladpersilja. Servera med nykokt couscous eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.