Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk calzone med shiitake eller broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Två något annorlunda recept på calzone.

Ingredienser

Instruktioner

  1. DEGEN Blanda samtliga ingredienser och knåda för hand i 10 minuter, alternativt 3-5 minuter i matberedare. Låt sedan degen jäsa under bakduk i minst 1 timme. När degen jäst klart, delar du den i 4 st lika stora delar. Kavla ut degen till en cirkel som är ca 2 mm hög, på bakplåtspapper eller mjölat bakbord.
  2. FÖRBERED UGNEN Ställ in ugnen på 225-250 grader och placera en plåt inuti ugnen.
  3. FYLLNING Bred ut de krossade tomaterna på en halvan av pizzacirkeln. Lägg sedan övriga ingredienser ovanpå tomaten och vik därefter den andra sidan över den sida som fyllningen lagts på. Pizzan ska nu se ut som en halvcirkel. För att fyllningen inte ska falla ur pizzan bör du trycka ihop nederdelen av pizzan med överdelen ordentligt, helst ska underdelens kant ligga lite över överdelen.
  4. GRÄDDA Pensla pizzorna med olivolja och strö över valfri torkad krydda/ört, exempelvis oregano och/eller basilika samt en liten nypa flingsalt. Lägg pizzorna på bakplåtspapper och placera på den uppvärmda plåten. Grädda i cirka 12-14 minuter eller tills både neder- och överdelen ser klar ut.
  5. FÄRDIG ATT SERVERA!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.