- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Två något annorlunda recept på calzone.
Instruktioner
- DEGEN
Blanda samtliga ingredienser och knåda för hand i 10 minuter, alternativt 3-5 minuter i matberedare. Låt sedan degen jäsa under bakduk i minst 1 timme. När degen jäst klart, delar du den i 4 st lika stora delar. Kavla ut degen till en cirkel som är ca 2 mm hög, på bakplåtspapper eller mjölat bakbord.
- FÖRBERED UGNEN
Ställ in ugnen på 225-250 grader och placera en plåt inuti ugnen.
- FYLLNING
Bred ut de krossade tomaterna på en halvan av pizzacirkeln. Lägg sedan övriga ingredienser ovanpå tomaten och vik därefter den andra sidan över den sida som fyllningen lagts på. Pizzan ska nu se ut som en halvcirkel. För att fyllningen inte ska falla ur pizzan bör du trycka ihop nederdelen av pizzan med överdelen ordentligt, helst ska underdelens kant ligga lite över överdelen.
- GRÄDDA
Pensla pizzorna med olivolja och strö över valfri torkad krydda/ört, exempelvis oregano och/eller basilika samt en liten nypa flingsalt. Lägg pizzorna på bakplåtspapper och placera på den uppvärmda plåten. Grädda i cirka 12-14 minuter eller tills både neder- och överdelen ser klar ut.
- FÄRDIG ATT SERVERA!
Publicerat den
27 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar