- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Het Meximat som alla kan äta.
Instruktioner
- Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans med soyafärsen. Rör i tomatpurén. Slå i hälften av spriten och tänd på. rör ut buljongen i 1 dl vatten kväv elden med lock efter cirka 45 sekunder. Rör ner chilisåsen, buljongen och de krossade tomaterna. Slå i farinsockret och rör runt droppa i liquid smoke och låt puttra på svag värme i cirkus 30 min. Är den för tjock så späd med vatten .
Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger . dags att baka majsbröd .
Sätt ugnen på 230 grader. 200 grader om det är varmluftsugn
Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
Blanda de torra ingredienserna i ägg och mjölkblandningen.
Blanda väl. Häll i smord fyrkantig bakform .
Grädda i ca 20 - 25 minuter i bakform.. 15 min om det är varmluftsugn.
- Ta på dig Sombreron , dra i dig resten av spriten . luta dig tillbaka och njut och vänta 30 min tills Chilin puttrat klart och brödet har svalnat. Skär brödet i fyrkanter .
Publicerat den
8 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar