Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk chili med nybakt majsbröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Het Meximat som alla kan äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans med soyafärsen. Rör i tomatpurén. Slå i hälften av spriten och tänd på. rör ut buljongen i 1 dl vatten kväv elden med lock efter cirka 45 sekunder. Rör ner chilisåsen, buljongen och de krossade tomaterna. Slå i farinsockret och rör runt droppa i liquid smoke och låt puttra på svag värme i cirkus 30 min. Är den för tjock så späd med vatten . Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger . dags att baka majsbröd . Sätt ugnen på 230 grader. 200 grader om det är varmluftsugn Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Blanda de torra ingredienserna i ägg och mjölkblandningen. Blanda väl. Häll i smord fyrkantig bakform . Grädda i ca 20 - 25 minuter i bakform.. 15 min om det är varmluftsugn.
  2. Ta på dig Sombreron , dra i dig resten av spriten . luta dig tillbaka och njut och vänta 30 min tills Chilin puttrat klart och brödet har svalnat. Skär brödet i fyrkanter .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.