Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk dinkelpizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten, blanda ingredienserna till bottnen och knåda samman till en deg. Låt degen jäsa 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och dela den i fyra bitar. Kavla, dra och sträck ut fyra tallriksstora eller två bakplåtsstora pizzabottnar till önskad form. Lägg över degen på bakplåtspapper.
  3. Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna och sjud cirka 15 minuter.
  4. Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Skiva svampen tunt. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta.
  5. Bred ut tomatsåsen jämnt över pizzorna, lämna 1 cm vid kanten. Lägg sedan på kronärtskocka, svamp, oliver samt kryddorna. Pensla kanten med lite olivolja.
  6. Ta ut den varma plåten ur ugnen. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta bakplåten. Grädda pizzorna cirka 6 minuter.
  7. Ta ut de nästan färdiga pizzorna ur ugnen. Smula sönder mozzarellan med fingrarna och fördela den jämnt över pizzorna. Sätt in plåten igen och grädda ytterligare cirka 6 minuter. Krydda med nymald svartpeppar och någon färsk örtkrydda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.