Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk jalfrezi

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det fina med den här curryn är den lätt sötsura smaken från paprikan. /Jamie Oliver

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka löken. Skiva chilin tunt. Skala ingefära och vitlök och skiva båda tunt. Nyp av korianderbladen och finhacka stjälkarna. Dela, kärna ur och hacka paprika grovt. Bryt sönder blomkålen i buketter och grovhacka stjälken. Dela varje tomat i fyra delar. Dela försiktigt pumpan på mitten, gröp ut kärnorna med en sked och släng dem. Dela pumpan i 2 ½ cm breda klyftor och grovhacka sedan klyftorna. Låt kikärtorna rinna av.
  2. Sätt en stor traktörpanna eller liknande på medel- till hög värme och tillsätt smör och ett par skvättar olja. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och korianderstjälkar och stek tills ingredienserna är mjuka och har fin färg, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt paprika, pumpa, kikärtor och jalfrezipasta. Rör om ordentligt och se till att samtliga ingredienserna täcks av pastan. Tillsätt blomkål, färska och krossade tomater samt balsamvinäger. Fyll de båda tomma konservburkarna med vatten, häll vattnet i pannan och rör om.
  4. Koka upp, sänk värmen och låt puttra under lock i 45 minuter. Kontrollera då och då att curryn inte torkar ut, tillsätt extra vatten om så behövs. När grönsakerna är mjuka, smaka av med salt och peppar och pressa citron över.
  5. Det är delikat med papadums och ris till jalfrezin. Strö över korianderblad och servera med citronklyftor och några skedar naturell yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sommarkatt 14 mars 2010

    Den här är riktigt god! Den gick verkligen hem både hos mig och hos min pojkvän.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.