Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne

En vegetarisk lasagne kan faktiskt mäta sig med en traditionell köttfärsdito både när det kommer till smakupplevelse och mättnadskänsla. Lasagne är ju dessutom en av alla vardagsrätter som passar passa att göra i en extra stor laddning som räcker till flera middagar och lunchlådor. Dessutom är det himmelskt gott! Nästa gång det finns pastaplattor hemma, prova på att göra en vegetarisk lasagne med spenat och fetaost. Det är en oslagbar kombination som funkar lika bra i lasagne som i paj. För att tillsätta extra protein, varför inte göra en vegetarisk lasagne med spenat, fetaost och linser som är en av naturens alla proteinkällor? Prova också att laga en nyttigare vegetarisk lasagne med spenat och fetaost där den klassiska bechamelsåsen byts ut mot keso. Oväntat gott!


Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräsi lite olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka såsen under lock cirka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. S...

4
31

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök och spenat och fräs det i olja i några minuter. Tillsätt krossade tomater och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt salt och peppar efter smak....

50 min
4
1

Tomatröra: Stek hackad lök i oljan, häll i krossade tomater, pressad vitlök, skivade oliver, tomatpuré och kryddor. Koka ihop. Spenatbéchamelsås: Smält smör i kastrull, vispa ut mjölet däri, häll i...


Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och tillsätt tomaterna och socker. Låt det småputtra i 5-10 minuter. Skiva zucchinin i 1 cm grova bitar. Låt den koka med...

4

Stek den finhackade purjolöken, svampen och paprikapulvret på låg värme tills det är mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna och puttra ca 15-20 min tills linserna är mjuka. Lägg ett lager sås i bo...

50 min
10

hacka lök och vitlök och fräs i olja i 5 min. Blanda i tomaterna och basilika. koka upp och låt det sedan puttra utan lock i ca 15 min. sätt ugnen på 225 grader. tina spenaten och krama ur överflöd...

4
11

Fräs löken i lite olja i några minuter. Häll i passerade tomater, vitök, honung, vin och 3 msk olivolja. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Medan tomatsåsen sjuder häller du i...

1 h
6-8
8

Hacka lök och paprika. Riv rotsakerna grovt. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna tillsammans med den pressade vitlöksklyftan. Häll på de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Häll på v...

3 h
4
3

Hacka lök, vitlök och chili. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar. Fräs lök och morötter i olja cirka 5 minuter. Tillsätt squash, krossade tomater, crème fraiche och kryddor. (EJ basi...

1 h
4
3

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj sparrisen, lägg upp på skärbräda. Ta bort de "träiga" delarna och skär av ”knopparna” (spara). Skär resten i tärningar. Hetta upp en stekpanna med 4-5 msk olivolja o...

25 min
4-6
1

Bryn lök och morot i olja i en gryta Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter Sätt ugnen på 225° C Krydda Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås Smörj en eldfast form Varva lasagne, sås...

3-4
1

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den. Fräs löksorterna i oljan tillsammans...

30 min
6
1

Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tina spenaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i...

6-8

Låt tomater och löksorter koka ihop så att en del av vätskan försvinner. Smöra en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra och ost. Sluta med tomatröra och ost. Grädda rätten...

4-6

Sätt ugnen på 175 grader Hacka vitlök och skiva löken tunnt. Stek svampen mjuk och tillsätt spenat, lök och vitlök, buljongtärning och låt steka i några minuter tills spenaten mjuknat. Ostsås: Lå...

1 h 30 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök, vitlök och paprika i en gryta tillsammans med rikligt av olivolja och tomatpuré. Tillsätt krossad tomat och timjan. Låt såsen koka ihop ca 15 minuter. Krydd...

1 h
4

Börja med att steka kantarellerna i smöret Salta och lägg i salladslöken Sätt till färskosten och låt den smälta ner och lägg sist i den frusna spenaten. Rör runt och smaka av med peppar och ev mer...

30 min
4

Stek köttet och ställ det åt sidan. Red såsen och häll på mjölk tills den får en lagom konsistens. Häll av 40 % av såsen och ställ den åt sidan. Ställ tillbaka resterande sås på plattan och häll i...


Ugn 225º. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och finhacka löken. Fräs morötter, lök och vitlök i smör- och rapsolja några min. Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor. Koka på...

4
4

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, pepp...

4
3

Stek den finhackade svampen och purjolöken försiktigt tillsammans med salt, peppar och paprikapulver tills det mjuknar. Rör om regelbundet. Lägg i den rivna moroten, krossade tomater, crème fraîche,...

40 min
4

Koka grönsakerna i saltad vatten inte för mjukt. Häll av och spara grönsaksvatten. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölet. Tillsätt lite av grönsakvatten och rör tills det är slätt, tills...

30 min
2

Starta ugnen, ställ in den på ca 200 C. Tärna svamp och zucchini. Stek svampen så den får färg. Blanda i zucchinin i stekpannan. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda crème fraiche och Philad...

45 min
4
1

Skala och riv rödbetor och morot mellangrovt alternativt skiva i tunna stavar. Riv Västerbottensosten och hacka lök och vitlök. Tillred bechamelsåsen; smält smöret i het kastrull, pudra i mjöl och...

1 h
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.