Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt smakrik lasagne. Med massor av nyttigheter. Gjorde denna efter att jag jobbat ett tag på en vegetraisk restaurang. Den har blivit oerhört omtyckt. Min mamma vill alltid ha den om hon får bestämma. Skriv gärna vad ni tycker.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skala alla grönsakerna, utom tomaterna. Tomaterna ska blancheras så att skalet lättare försvinner. Koka upp vatten i en kastrull och sätt i tomaterna. Efter 2-3 minuter (när skalet börjar att krulla sig lite), tar man snabbt av dom från plattan och spolar dom försiktigt i kallt vatten. Sen är det bara att skala. Hacka grönsakerna, fräs allt i en stekpanna med lite olja. Häll över i en kastrull när det har börjat att mjukna, men inte tagit färg. Tillsätt dom passerade tomaterna. Krydda rikligt, va inte feg. Gör det gärna flera ggr om du känner dig osäker. Smaka av. Låt småkoka.. Undetiden som såsen kokar kan du göra Bechamelsåsen. Antingen göra en egen eller köpa färdig. Tillsätt creme fraichen i tomatsåsen och blanda. Sen är det bara att varva såserna med lasagneplattor i en form. Strö över en god gratängost. Gratinera i 200*C ca 30min Känner efter så att plattorna verklligen är mjuka. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bondmora 27 februari 2008

    Testade detta när jag fick besök av vegetarianer och alla tyckte det var jättegott. Eftersom färska tomater bara gör en ledsen i februari månad så bytte jag ut dem ochde passerade mot en burk hackade och det blev bra.

  • _Mia 20 maj 2008

    Den var super god!!! =D

  • miss-wixen 22 september 2008

    Ett av de BÄSTA veggie recept jag NÅGONSIN smakat på. Mycket bra!T.om. min man tyckte att lasagnen var en höjdare (han är ingen en veggiefantast)

  • goderian 30 december 2010

    allt med grädde, creme fraiche, smakar, enligt kvinnor.. gott

  • kristinhellberg 14 oktober 2012

    Underbart recept!!! Tack fören ny favarit!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.