Instruktioner
Börja med att skala alla grönsakerna, utom tomaterna.
Tomaterna ska blancheras så att skalet lättare försvinner.
Koka upp vatten i en kastrull och sätt i tomaterna.
Efter 2-3 minuter (när skalet börjar att krulla sig lite), tar man snabbt av dom från plattan och spolar dom försiktigt i kallt vatten. Sen är det bara att skala.
Hacka grönsakerna, fräs allt i en stekpanna med lite olja.
Häll över i en kastrull när det har börjat att mjukna, men inte tagit färg.
Tillsätt dom passerade tomaterna.
Krydda rikligt, va inte feg. Gör det gärna flera ggr om du känner dig osäker. Smaka av.
Låt småkoka..
Undetiden som såsen kokar kan du göra Bechamelsåsen.
Antingen göra en egen eller köpa färdig.
Tillsätt creme fraichen i tomatsåsen och blanda.
Sen är det bara att varva såserna med lasagneplattor i en form.
Strö över en god gratängost.
Gratinera i 200*C ca 30min
Känner efter så att plattorna verklligen är mjuka.
Lycka till!
Testade detta när jag fick besök av vegetarianer och alla tyckte det var jättegott. Eftersom färska tomater bara gör en ledsen i februari månad så bytte jag ut dem ochde passerade mot en burk hackade och det blev bra.
Den var super god!!! =D
Ett av de BÄSTA veggie recept jag NÅGONSIN smakat på. Mycket bra!T.om. min man tyckte att lasagnen var en höjdare (han är ingen en veggiefantast)
allt med grädde, creme fraiche, smakar, enligt kvinnor.. gott
Underbart recept!!! Tack fören ny favarit!!