Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här brukar även de värsta "köttisarna" gilla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader och smörj en ungssäker form med olja. Lägg ett lager lasagneplattor på botten och längs kanterna.
  2. Gör tomatsåsen. Finhacka löken och fräs i oljan. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen, pressad vitlök, oregano och ev chili. Låt koka ihop någon minut. Häll sedan såsen över lasagneplattorna.
  3. Gör spenatsåsen. Tina spenaten i en kastrull och låt fräsa i oljan någon minut. Tillsätt keso, mejam och salt. Lägg ett nytt lager lasagneplattor över tomatsåsen och häll sedan på spenatsåsen
  4. Gör ostsåsen. Värm upp oljan och rör ned mjölet i en kastrull. Tillsätt mjölk eller matlagningsgrädde under omrörning och koka såsen i ca 5 minuter. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Lägg ett lager lasagneplattor över spenatsåsen och häll över ostsåsen. Gratinera i ugnen 15 - 25 minuter tills lasagneplattorna känns mjuka och ostsåsen har fått en vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • frucaos 11 maj 2008

    Gubbens kommentar till denna: det var ju riktigt gott för att vara vegetariskt. Jag tyckte verkligen om den, så den kommer jag att göra fler gånger!

  • Tine 24 juni 2008

    Den här lasagnen var super! Tack för ett bra recept Tine med familj

  • Bappi 1 september 2015

    Bästa vegetariska lasagne som jag har gjort!!!! Full pott med poäng! Använde krossade tomater med vitlök plus färsk spenat. Mumma vad detta var gott :-) Detta blev mitt favvorecpet *tack* /kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.