Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Tar lite tid och ingår många moment, men det är värt det när du prover den färdiga rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor, salta rikligt på snitt ytan och låt dra i 30 minuter. Under tiden gör du tomatsås. Hacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i 2-3 msk olivolja. Häll på krossade tomater. Koka upp. Krydda med havs salt, svartpeppar och farin socker. Koka i ca 15 minuter på svag värme. Ha i 15-20 blad basilika som du hackat grovt, rör om och ställ åt sidan. Torka av saltet på auberginen med hushållspapper och för baka i ugnen på bakplåtspapper i 15 minuter i 175 grader.
  2. Montera lasagnen: Tomatsås i botten, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, skivad mozzarella toppad med basilika blad, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella toppad med basilika blad. Avsluta med lasagneplattor, tomatsås. Innan gräddning häll försiktigt ner mjölken runt kanterna utan att spilla på tomatsåsen. Riv över parmesan. Täck med aluminium folie och ställ in i ugnen på 180 grader, i 30 min. Ta sedan bort folien och höj temperaturen till 225 grader och grädda i 15 minuter.
  3. Servera med en färsk grönsallad och vitlöks dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.