En riktigt smal men mycket god vegetarisk lasagne för alla som vill äta lite lättare.
Instruktioner
- Fyllning 1:
Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
- Fyllning 2:
Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
- Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut.
- Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen.
- Häll över bèchamelsåsen och strö över osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
- Servera med en fräsch vitkålsallad till.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar