Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Maten som man lagar i lergryta blir mycket saftig och god, eftersom matens naturliga smak och arom tas tillvara på bästa sätt.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200º. Blötlägg lergrytan i cirka 2 timmar i vatten, ett måste. Skala vitlöken och ta ur klyftorna. Skär potatisen i halvor. Skär majsen i lagom stora bitar. Hetta upp en stor panna med olivolja och fräs vitlöken med resten av grönsakerna utan att hacka något mer. Lägg alla ingredienser i grytan och krydda väl med salt och peppar. Ställ in i cirka 45 minuter i ugnen. Ta ur kanelstången och servera grytan med vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.