- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En god paj som är både mycket billig och nyttig. Fungerar i många olika varianter.
Instruktioner
- Börja med att blanda till pajdegen.
Bland mjöl och margarin (ev potatisen) Sedan tillsätter du ett par msk kallt vatten och arbetar ihop degen fort. Blir den för torr får man tillsätta mer vatten till man får en bra konsistens.
- Tryck ut i formen och grädda ca 15-20min i 175C.
- Under tiden gör du fyllningen;
Riv morötter lite grövre, och hacka löken. Här kan du variera mängden, mer morötter eller mer lök för den som gillar det. Men ca 50 % vardera brukar bli bra. Och se till att göra mycket av blandningen då den kommer krympa när du bryner den i stekpannan. Det ska vara ganska mycket i pajskalet då man inte ska ha så mycket äggstanning.
- Bryn i pannan tillsammans med pressad vitlök, salt, peppar, ev en skvätt citron om det finns hemma och olivolja.
Bryn så att mycket vätska hinner försvinna.
- Häll sedan blandningen i det förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk och timjan ev om du använder ädelosten ska den smulas ner i äggstanningen. Grädda pajen i 175 C ca 45 min till äggstanningen stelnat och pajen fått färg.
- Har du valt att använda philadelphiaosten, ta ut pajen ca 10 min innan den är klar och klicka ut osten jämt över pajen!
Publicerat den
29 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En god paj, och bland de bättre vegetariska jag smakat. Tack för det!
Har nu ändrat stavningen, angett vikt på ost förpackningarna, tagit bort st och ändrat till stor bokstav vid ingredienser som inte börjar med antal!