Knapriga och smakrika pannkakor med en kryddig grönsaksblandning.
Instruktioner
- Blanda de båda mjölsorterna med 1 tsk salt, mjölk och ägg. Vispa samman. Låt degen svälla i ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa spenaten fri från grova trådar. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Förväll spenaten i 1 minut. Skölj hastigt under kallt vatten och låt droppa av i en sil. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är gyllengul. Ställ åt sidan. Skölj, ansa och skär vårlöken och även det gröna på löken i tunna ringar.
- Hetta upp hälften av oljan i en panna. Fräs vårlöken glansig. Blanda ner spenat, salt, svartpeppar, mandel och citronsaft.
- Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skär mozzarellan i tunna skivor, använd äggskivaren.
- Grädda 8 pannkakor i en fettsnål panna. Beräkna ½ tsk matfett till varje pannkaka vid gräddningen. När pannkakorna är färdiggräddade så läggs de på två bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Sedan är det bara att förbereda för de övriga ingredienserna.
- Lägg först på spenatröran. Sedan fördelar du tomat och mozzarella jämnt över pannkakorna. Baka i ugnen på 225 grader i ca 6-9 minuter.
Publicerat den
3 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar