Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk matpaj

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktigt god vegetarisk matpaj man kan bl.a ha på buffé, som jag hade den på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tar och börja med att göra pajdegen.
  2. Blanda samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Gör sedan fyllningen. Skär ner purjolöken, champinjonerna, tomaterna och paprikan i mindre bitar, woka eller stek dem. Salta och peppra. Stek broccolin i en annan stekpanna, efter ett tag häll i ca 1 dl vatten. Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen.
  5. Lägg i fyllningen i den färdiga pajdegen och häll i äggstanningen. Vänta tills pajen har fått en fast och fin yta ca 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.