Variera rätten genom att blanda den nykokta pastan med grönsakerna, mascarponen och oliverna och gratinera allt i ugnen. Då bör du dubbla mängden mascarpone.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva jordärtskockor och lök.
Putsa och skiva svampen.
- Fräs allt i 4 msk olivolja några minuter, salta och peppra. Skär broccolin i små buketter och fräs med grönsakerna några minuter.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda i mascarpone och oliver. Strö parmesanosten över.
- Sätt in formen i ugnen ca 10 minuter.
När ytan är vackert guldgul är gratängen klar.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av kokvattnet och blanda genast med 2 msk olivolja.
Servera gratängen med den nykokta pastan.
Publicerat den
8 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott! Jag la till kyckling också, så karln skulle bli nöjd. Vi hittade inga jordärtskockor, så det blev kronärtskocka på burk istället, det funkade hur bra som helst! Tummen upp!