Lättlagad, kan förberedas.
Instruktioner
- Koka bandspagettin enligt anvisningar på paketet.
Skölj grönkålsbladen noga. Klipp eller skär i små bitar, ta ej med bladnerven. Lägg grönkålen i en gryta, häll över hett vatten. Häll genast av vattnet i ett durkslag. Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna fint och blanda med grönkålen.
- Smörj en eldfast form, varva den kokta spagettin med grönkålsblandningen.
- Pressa vitlöken ner i crème fraichen, tillsätt örtsalt. Blanda ner crème fraichen i pastan. Lägg på den rivna osten. Till hit kan rätten förberedas.
- Låt stå i ugnen 200 grader tills osten fått fin färg.
- Servera med grönsallad, gärna med tomater i.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här kommer att bli min favorit, jättegod!
Roligt att läsa, från början var receptet med bladspenat istället för grönkål. Kan ju vara värt att prova någon gång.
Suveränt gott. ??????