Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pastasås med oliver, morötter och champinjoner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten är både billig och god. Funkar som den är eller tillsammans med köttbullar för dem som gillar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i 2 msk olivolja i en kastrull. Häll över passerade tomater efter några minuter. Tillsätt vinet, en nypa salt, vitlöken och honungen. Låt puttra i 25 minuter.
  2. Riv morötterna grovt och lägg i en skål. Häll över 2 msk olivolja, salt, basilika och svartpeppar. Låt stå och dra åt sig smaken i 20 minuter medan tomatsåsen kokar.
  3. Klyv chaminjonerna i 4 delar.
  4. När tomatsåsen kokat i 25 minuter häller du i morötterna, champinjonerna och oliverna i såsen. Koka ytterligare 5 minuter.
  5. Servera med din favoritpasta och riven parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 22 mars 2012

    Typiskt exempel på dålig vegemat. I en vanlig pastasås brukar det ingå köttfärs, alltså animaliskt protein. Men här har Vegankristin bara tagit bort kött-proteinet,m en utan att ERSÄTTa det med annat protein (vegetbiliskt). Detta är vad som kan kallas MinusMat. Och så det där med att man kan använda såsen till köttbullar, Rekommenderar Vegankristin köttätning?.. Man tar sig för pannan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.