Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk Spaghetti Carbonara

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Carbonara görs vanligen med bacon, ägg och parmesan. Här har vi tillsatt soltorkad tomat och oliver istället för bacon och vips har vi en vegetarisk carbonara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av spaghettin, låt det svalna av.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i 2-4 minuter. Tillsätt oliver och tomater och fräs ytterligare någon minut. Vispa ihop äggulor, ost och 2 msk av pastavattnet. Vänd ihop spaghettin med med oliv-och tomatfräset, rör i ägg och ostblandningen. Späd med ytterligare kokvatten så att carbonaran blir krämig.
  3. Avsluta med att blanda i persilja och krydda med lite salt och ordentligt med svartpeppar. Servera med extra parmesanost och olivolja att ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.