- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Carbonara görs vanligen med bacon, ägg och parmesan. Här har vi tillsatt soltorkad tomat och oliver istället för bacon och vips har vi en vegetarisk carbonara!
Instruktioner
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av spaghettin, låt det svalna av.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i 2-4 minuter. Tillsätt oliver och tomater och fräs ytterligare någon minut. Vispa ihop äggulor, ost och 2 msk av pastavattnet. Vänd ihop spaghettin med med oliv-och tomatfräset, rör i ägg och ostblandningen. Späd med ytterligare kokvatten så att carbonaran blir krämig.
- Avsluta med att blanda i persilja och krydda med lite salt och ordentligt med svartpeppar. Servera med extra parmesanost och olivolja att ringla över.
Publicerat den
7 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar