Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk sushi

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Om du lätt blir förkyld, har högt blodtryck, slemhinneinflammation eller lider av energibrist så är detta rätten för dig.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg riset och buljongen i en liten kastrull med kokande vatten. Koka upp på nytt, täck med lock, sänk värmen och låt sjuda i 7-10 minuter eller tills vätskan absorberats. Mosa avokadon med några droppar lime eller citron med en mixerstav eller med en gaffel. Skala gurkan och strimla den i tändstickstora strimlor. Skala moroten och riv den i ett rivjärn på den grova sidan. Lägg ett noriark på en slät yta. Bred ut avokadomoset över arket, men lämna 2,5 cm bart i översta kanten. Bred över ett tunt lager ris. Rada upp resten av ingredienserna mitt på arket. Börja försiktigt rulla arket nerifrån över fyllningen, vik in kanterna och rulla så hårt som möjligt. Innan du når överkanten, fukta den med lite vatten så att det fäster bättre. Slå in i plastfilm och lägg i kylen till servering. Upprepa med resterande noriark. Vid servering, skär varje rulle i 2 cm stora bitar med en mycket vass kniv. Servera med lite tamarisås att dippa i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.