Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska burgare med rödbetor och halloumi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad halloumi är stommen i den här smakrika vegetariska burgaren. Tillsammans med skivade färska rödbetor och yoghurtsås blir den både god och spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Låt dem svalna, skala dem och skär i skivor. Skiva halloumi och gnid in i olja.
  2. Lägg yoghurt i en bunke med sambal oelek. Skala och finhacka vitlöken. Smula fetaosten på ett fat med en gaffel. Rör ner vitlök och fetaost i bunken. Smaksätt med olja, salt och peppar.
  3. Snitta en öppning i brödet. Grilla det och samtidigt halloumin några minuter per sida. Dela squashen på längden och strimla långa remsor av squashen med potatisskalare.
  4. Fyll bröden med squashstrimlor, bladspenat, rödbetsskivor, halloumiost och sås. Toppa med några valnötter. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.