Grillad halloumi är stommen i den här smakrika vegetariska burgaren. Tillsammans med skivade färska rödbetor och yoghurtsås blir den både god och spännande.
Instruktioner
- Koka rödbetorna mjuka i vatten. Låt dem svalna, skala dem och skär i skivor. Skiva halloumi och gnid in i olja.
- Lägg yoghurt i en bunke med sambal oelek. Skala och finhacka vitlöken. Smula fetaosten på ett fat med en gaffel. Rör ner vitlök och fetaost i bunken. Smaksätt med olja, salt och peppar.
- Snitta en öppning i brödet. Grilla det och samtidigt halloumin några minuter per sida. Dela squashen på längden och strimla långa remsor av squashen med potatisskalare.
- Fyll bröden med squashstrimlor, bladspenat, rödbetsskivor, halloumiost och sås. Toppa med några valnötter. Servera!
Publicerat den
31 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar