Glöm pizzerian och gör din egen vegetariska calzone. En enkel italiensk rätt som smakar minst lika bra som i ursprungslandet!
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. landa mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg. Täck över. Låt jäsa 30 minuter.
- Ansa, skölj och skär moroten i slantar. Ansa, skölj och dela broccolin i mycket små buketter. Förväll grönsakerna - morotsslantarna 2 minuter och broccolibuketterna 3 minuter i kokande, lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten. Blanda grönsakerna med ostarna, paprika, vitlök, persilja, salt och peppar.
- Värm lite olja i en kastrull. Tillsätt löken och låt den mjukna. Blanda ner löken i grönsaksröran. Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen och arbeta ihop den. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en 20 cm rundel. Fördela fyllningen på ena halvan. Lämna kanten fri. Vik deghalvan över fyllningen, tryck till i kanterna. Nagga degen med en gaffel. Grädda ca 25 minuter.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar