Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska calzones

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glöm pizzerian och gör din egen vegetariska calzone. En enkel italiensk rätt som smakar minst lika bra som i ursprungslandet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. landa mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg. Täck över. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Ansa, skölj och skär moroten i slantar. Ansa, skölj och dela broccolin i mycket små buketter. Förväll grönsakerna - morotsslantarna 2 minuter och broccolibuketterna 3 minuter i kokande, lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten. Blanda grönsakerna med ostarna, paprika, vitlök, persilja, salt och peppar.
  3. Värm lite olja i en kastrull. Tillsätt löken och låt den mjukna. Blanda ner löken i grönsaksröran. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ta upp degen och arbeta ihop den. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en 20 cm rundel. Fördela fyllningen på ena halvan. Lämna kanten fri. Vik deghalvan över fyllningen, tryck till i kanterna. Nagga degen med en gaffel. Grädda ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.