De här nyttiga och mångsidiga burgarna kan serveras som en läcker huvudrätt tillsammans med en sallad.
239 kcal/portion
Instruktioner
- Lägg kidneybönorna i en skål och mosa dem med en potatisstamp eller en gaffel. Ställ åt sidan.
- Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök, vitlök och morot cirka 5 minuter, tills gyllene. Tillsätt chiliflingor och spiskummin och fräs 1 minut under omrörning tills det börjar dofta.
- Lägg lökblandningen i skålen med bönorna och tillsätt tomatpuré och havregryn. Blanda väl till en jämn smet.
- Skölj händerna med kallt vatten och forma fyra lika stora burgare av bönsmeten.
- Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och stek burgarna 5 minuter på varje sida tills de är genomvarma. Ta av från värmen och servera.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar