Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska dumplings - Tofu, kinakål och böngroddar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ångkoka och ät med en bönsås. Tillsätt fläskfärs i smeten om du inte är vegeterian!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ fram det frysta degplattepaketet i rumstemperatur så att de tinar.
  2. Bryn fläskfärs (hoppa över om du är vegeterian), kål, böngroddar, salladslök och morot i lite olja. Sjud på svag värme tills kålen är mjuk. Tillsätt sherry, soja, sesamolja och låt sjuda in i grönsakerna.
  3. TIllsätt tofu, vitlök, ingefära, chili, koriander, schezuan peppar och eventuellt lite ostronsås (som även finns att köpa vegetarisk gjord på svamp). Smaka av och tillsätt något av det salta (soja), starka (chili eller peppar ) eller kryddiga (vitlök, chili, koriander, sesamolja, ostronsås, sherry) om det inte är balanserat nog. Låt smeten svalna.
  4. Det är 50 plattor i ett paket. Smeten räcker till ca 30 plattor. Jag har fler recept på andra fyllningar som man kan variera med. Fyllningsmeten går även bra att ha i vårrullar. Plattorna får inte bli torra medan du gör dumplings. Förbered därför följande innan du öppnar paketet och utsätter degen för syre.
  5. Ta fram passande formar att förvara dumpings i (t ex en staniollåda eller matlåda). Klipp till smörpapper i lådans form så du kan lägga i flera dumplings på varandra om lådan är djup. Knäck en ägggula i en skål och ta även fram en skål med vatten som du kan skölja händerna i. Ha en kökshanduk i närheten.
  6. Att forma dumplings: Lägg en platta i handen. Lägg i en matsked smet i mitten. Doppa fingret i äggulan och dra ägget på två av kanterna av plattan. För över motsatt sida så att en trekant bildas. Nyp tag och bilda veck längs med v:ets sidor så att det ser ut som en volang längs med sidorna. Om du tycker detta är svårt kan du dra upp alla kanterna mot varandra som en "tofs" istället och klämma åt så att en påse bildas med smeten i.
  7. Ångkoka eller fritera i ca 5 minuter. Om det är fläskfärs i dumplings måste de ångas lite längre. Använd en kastrull med ånginsats eller en bambukorg. Bästa sättet att undvika att dumplings fastnar är att ha ett hålat smörpapper eller bananblad (finns i kinaaffärer) i botten av ångkokaren.
  8. Doppa i svart fermenterad bönpasta/sås av märket Wang (finns på Asian Market b la vid Fridhemsplan i Stockholm.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.