Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska kåldolmar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dolmarna görs på savojkål och fylls med godsaker som bl.a. rotselleri, morot, purjolök, Västerbottenost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och förväll kålbladen 2-3 minuter. Kyl bladen i kallt vatten. Ta upp och låt rinna av på handduk. Skär bort den grova bladnerven.
  2. Koka morot och selleri i lättsaltat vatten 5 minuter. Ta upp och låt rinna av i durkslag. Fräs purjo och lök i rapsolja, rör ner bulgur och riven ost. Tillsätt de koka grönsakerna, salt, peppar och timjan och blanda väl.
  3. Fördela fyllningen på kålbladen. Vik in sidorna och rulla ihop till dolmar. Lägg dolmarna med skarven nedåt i en oljad ugnsform och pensla dem med smält smör. Häll på vitt vin runt om och täck formen med folie.
  4. Grädda i 200 grader 20 minuter. Ta bort folien och låt grädda vidare 10 minuter så att de får lite färg.
  5. Gör tomatsåsen. Häll krossade tomater i en kastrull, tillsätt socker, pressad vitlök, basilika. Smaka av med salt och peppar. Serveras med dolmarna och eventuellt med ett bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.