- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Eftersom jag inte äter kött har jag fått uppfinna lite egna rätter, med fantasi går allt, dessa är jättegoda!
Instruktioner
- Koka den oskalade potatisen i lättsaltat vatten.
Låt svalna. Skär qournet i tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs quornet med löken. Blanda i kryddpepparn på slutet. Låt blandningen svalna.
- Skala och pressa/riv potatisen
- Blanda ägg, 1 tsk salt och mjöl. Arbeta inte degen längre än nödvändigt.
- Forma degen till 1 dm-tjock rulle. Mjöla den lätt så den inte klibbar. Dela degen i 8 skivor. Doppa händerna i mjöl och lägg en skiva av potatisblandningen i handflatan. Platta ut den så den blir ca 2 cm tjock. Fördela blandningen i mitten på varje kaka. Vik ihop och forma till en boll.
- Koka upp saltat vatten. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda sakta i 10 minuter efter det att de flutit upp till vattenytan. servera med smält smör och/eller sylt.
- TIPS! om du får rester över kan du skära kakorna i två halvor och steka dom så får du en "ny" rätt
Publicerat den
13 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar