Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska minipajer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Små vegetariska portionspajer med svamp, färsk lök, keso och cashewnötter. Du behöver 6 portionformer på ca 10 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.
  3. Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen.
  5. Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen.
  6. Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PetrolParadox 1 november 2010

    Låter mumsigt! Hoppas på att få prova redan ikväll :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.