Små vegetariska portionspajer med svamp, färsk lök, keso och cashewnötter. Du behöver 6 portionformer på ca 10 cm i diameter.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.
- Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
- Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen.
- Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen.
- Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.
- Lycka till!
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter mumsigt! Hoppas på att få prova redan ikväll :)