Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska Quinoabollar med Myntayoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Utmärkt alternativ till köttbullar! Byt ut koriander mot persilja eller oregano och servera med pasta med tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka quinoan efter anvisning på förpackningen, ca 15 min, och låt den sedan svalna lite.
  2. Sätt på ugnen på 200°C.
  3. I en bunke blanda quinoa, limesaft, rivet limeskal, hackad chili med frön, koriander, pressad vitlök samt salt och peppar. Rör om med en sked och tillsätt havregryn samt rismjöl, blanda noga och ställ i kylen 15-30 min.
  4. Med hjälp av en matsked forma sedan små quinoabollar, ca 2cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 15-20 min.
  5. Myntayoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen tills det är dags att servera.
  6. Sallad: Hacka grönkål och rödkål och blanda med rödvinsvinäger och olivolja.
  7. Lägg upp på tallriken, toppa med quinoabollar och servera med den goda, friska myntayoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.