En husmansklassiker i vegotappning. Går utmärkt att frysa in och ta fram och steka när du blir sugen.
Instruktioner
- Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa dem i en matberedare tillsammans med havregrynen och häll sedan över smeten i en bunke.
- Finhacka gul lök, rödbetor och saltgurka och vänd ner i bönsmeten tillsammans med kapris, rödbetslag, salt och svartpeppar. Forma smeten till 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna.
- Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
- Finhacka den gula löken till stuvningen. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs den tills den har blivit lätt genomskinlig.
Pudra över vetemjölet och rör om.
- Vispa nu ner lite mjölk och vatten i taget så att det inte blir några klumpar. Låt sjuda tills stuvningen tjocknar och smaksätt sedan med salt och vitpeppar. Blanda stuvningen med morötterna.
- Servera biffarna med stuvningen och morötterna.
Publicerat den
9 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar