Sätt lite vego i vardagsmaten och gör dessa läckra biffar med goda tillbehör. Biffarna är lösare i konsistensen än köttfärsbiffar, men de stelnar till i efterhand.
Instruktioner
- Tina quornfärsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda havregryn och mjölk och låt stå i ca 3 minuter. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Tillsätt ägg, timjan, pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgurn med sambal oelek, 2 msk olja, 1 tsk vinäger och 2 krm salt. Finstrimla rödkålen. Krama ihop kålen med 3 msk vinäger, 1 msk olja, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Hacka dillen. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka, dill, yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Klicka ner quornfärsen i pannan, platta ut och forma till 8 runda biffar med stekspaden. Stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
- Servera biffarna genast med bulgur, rödkål och tsatsiki.
Publicerat den
9 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar