Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt lite vego i vardagsmaten och gör dessa läckra biffar med goda tillbehör. Biffarna är lösare i konsistensen än köttfärsbiffar, men de stelnar till i efterhand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina quornfärsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda havregryn och mjölk och låt stå i ca 3 minuter. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Tillsätt ägg, timjan, pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgurn med sambal oelek, 2 msk olja, 1 tsk vinäger och 2 krm salt. Finstrimla rödkålen. Krama ihop kålen med 3 msk vinäger, 1 msk olja, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Hacka dillen. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka, dill, yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Klicka ner quornfärsen i pannan, platta ut och forma till 8 runda biffar med stekspaden. Stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
  5. Servera biffarna genast med bulgur, rödkål och tsatsiki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.