Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegoburgare med avokadosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God vegoburgare till folket! De här burgarna löser nog alla problem, från småtjafs med vänner till världskrig. De är så goda att man inte kan annat än le :) Laktosfria och glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sila bort spadet från bönorna. Skölj dem i vatten och låt dem rinna av. Häll ner i en matberedare. Mixa till en slät kräm. Du kan även mosa sönder dem med en gaffel, men då blir det inte lika slätt. Skrapa över allt i en skål.
  2. Hacka gul lök, vitlök, morot och paprika fint. Häll ner i bönsmeten. Häll även ner de gröna ärtorna, cayennepeppar, salt och polenta. Blanda väl. Här är händerna bästa redskapet. Häll ut 1 dl polenta på en tallrik. Forma smeten till biffar och vänd dem i polentan. Hetta upp ganska mycket rapsolja i en stekpanna och stek burgarna gyllenbruna på båda sidor.
  3. Avokadosås: Dela avokadon. Gröp ur fruktköttet med en sked. Lägg det i en skål och mosa sönder med en gaffel. Pressa limen. Rör ner limesaft, yoghurt, örtsalt och svartpeppar. Du kan även mixa ihop allt med en stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
  4. Servera burgarna i hamburgerbröd. Toppa med avokadosås, tomat, sallad och saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.