Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegoburgare med rödbetstsatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk rätt som serveras med en väldigt god rödbetstzatsiki. Jag åt den med hamburgerbröd men den går även bra att äta med tex. ris eller bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka rödlök och vitlök. Riv ingefäran och fräs lök, ingefära, koriander och chilipulver i lite olja i en stekpanna. Låt blandningen svalna.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en matberedare, mixa med den kryddade löken, ströbröd, färsk koriander och soja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma till 8 biffar och vänd dem i mjölet. Hetta upp oljan och stek biffarna 2-3 minuter per sida.
  4. Blanda i vitlök, rivna rödbetor i matlagningsyoghurt. Salta och peppra. Låt stå ett tag.
  5. Servera biffarna i hamburgerbröden med tsatzikin, sallad, gurka och tomat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.