Shepherd´s pie kallas det när man använder lammkött, men här är pajen vegofierad med svampfärs och ett mustigt delikat jordärtskocksmos på toppen. Pricken över i är att färsen får sjuda i cider, vilket ger en lätt fruktig söt smak till den annars så rustika rätten. Shepherd´s pie är lite som Englands svar på moussaka, fast inte lika fancy. Originalrätten kallas egentligen för cottage pie och består helt enkelt av restkött med gratinerat potatismos ovanpå. Vill du använda vegofärs och/istället för svamp går det naturligtvis lika bra. Byt ut jordärtskockor mot betor eller rotselleri och använd som mos. Följ receptet i övrigt. Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.