Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegogryta med kikärtor, tomat och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket matig gryta - servera gärna grytan med ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i smör i en gryta tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och paprikapulver. Häll i tomater och vatten. Lägg i lagerbladet och låt puttra i 10 minuter.
  3. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg dem i grytan och låt puttra i ytterligare 15 min.
  4. Häll av och skölj kikärtorna genom ett durkslag. Tillsätt kikärtorna och vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika.
  5. Servera gärna grytan med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.