Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veras blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En mycket god kaka som får beröm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivkexen och chokladen krossas i en skål. Blanda samman med det avsvalnande smälta margarinet.
  3. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
  4. Blanda samman ost , crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till en matberedare. Rör samman och häll sedan fyllningen i formen.
  5. Grädda i cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
  6. Garnering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme.
  7. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll fyllningen på den kalla cheesecaken.
  8. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid servering, gärna en klick grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.