En mycket god kaka som får beröm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivkexen och chokladen krossas i en skål. Blanda samman med det avsvalnande smälta margarinet.
- Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
- Blanda samman ost , crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till en matberedare. Rör samman och häll sedan fyllningen i formen.
- Grädda i cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
- Garnering:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme.
- Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll fyllningen på den kalla cheesecaken.
- Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid servering, gärna en klick grädde till.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar