Aldrig tröttnar man vl på en riktigt god äpplekaka? Veras äpplepaj har sitt ursprung i Normandie, där man flitigt använder crème fraiche i bakverk och pajer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smör och florsocker till en luftig smet. Rör ner äggulan.
- Blanda ner vetemjöl, grahamsmjöl och kanel. Arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till en boll och kavla ut den till en rundel. Tryck ut degen i formen och ställ den kallt, cirka 15 minuter.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Vispa samman crème fraiche, strösocker, vaniljsocker och ägg till en jämn smet.
- Lägg äppleklyftorna i pajskalet och häll sedan smeten över äpplena.
- Grädda pajen 45 minuter. Om ytan är lite blek kan du höja temperaturen till 225 grader de sista 5 minuterna.
- Låt pajen svalna lite innan den serveras med lite vispad grädde.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den är en äpplekaka jag kommer att göra många gånger till. Jättegod och lätt att göra