Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veras marängtoppade chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rena drömmen... Så goood...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör kraftigt. Häll i mjölken och mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  3. Vispa vitorna till hårt skum och blanda ner socker och nötter. Bred marängen över kaksmeten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40-60 minuter. Prova chokladbottnen med en sticka. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.. Kakan går att frysa.
  5. Servera gärna med grädde till....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.