Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vermiceller med tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en typisk variant på italiensk pasta. Tonfisk gör såsen matig och ansjovis ger den rätta sältan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken fint och fräs den i hälften av olivoljan i en stekgryta.
  2. Skala de färska tomaterna genom att doppa dem i hett vatten så att skalet lossnar. Hacka dem grovt. Häll tomaterna i grytan och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra ca 30 minuter.
  3. Skär tonfisken i småbitar och fräs hastigt upp dem i resten av oljan. Hacka ansjovisfiléerna och persiljan.
  4. Tillsätt tonfisk, ansjovis och persilja i grytan och låt såsen koka ytterligare några minuter.
  5. Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  6. Servera genast med tonfisksåsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.