Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Verners Äpplepaj

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God som efterrätt eller till fika, lite mittemellan äpplepaj och äpplekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker och margarin poröst. Tillsätt äggulan, den rivna mandeln (använd rivjärn, mandelkvarn eller mixer) och sist vetemjölet. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dom i en ugnssäker pajform.
  2. Socker behövs inte men lite kanel kan strös över äpplena.
  3. Bred eller platta ut mördegen ovanpå äpplena och strö över lite kanel och pärlsocker.
  4. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.