Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mammas variant... jättegoda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader
  2. Smula jästen, blanda med socker. Låt stå ca: 5 minuter.
  3. Smält margarinet, häll i mjölken (fingervarmt) Tillsätt salt och kardemumma.
  4. Rör samman.
  5. Låt jäsa ca: 1 timma.
  6. Jag brukar dela degen i 2 eller 3 delar, kavla ut och pensla ut margarin, strö på kanel och socker. Vik ihop. Jag skär sedan i ca 1 cm tjocka strimlor och rullar till bullar.
  7. Pensla med ägg och strö pärlsocker och sedan in i ugnen tills bullarna har härlig guldbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dennis1972 11 december 2008

    i bagarskolan lär man sig att varken socker eller salt skall tillsättas i jäst pga jästsvamparna dör då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.