Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd från Norge

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fick detta bröd av min svägerska från Norge, jättegott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader, blanda ut jästen i lite av mjölken. Smält margarinet i resten av mjölken. Blanda i farinsocret, mjölet och saltet. Blanda tills du har en jämn och fast formbar deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
  2. Ta upp degen och arbeta den igen, forma till en limpa och lägg den i en smord 1 ½ liters form.
  3. Låt jäsa ½ timme. Grädda i 30 min i 220 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.