Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd i långform

 
Skriv ut

Har du inte flytande fett hemma, kan du använda 30 g rumstempererat smör eller margarin i stället. Rör ner det när du har tillsatt hälften av mjölet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°.
  2. Värm mjölken tillsammans med flytande fett till 37°.
  3. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt sötningsmedel, salt, ett halvt ägg och hälften av mjölet. Arbeta degen väl och rör i ytterligare en deciliter av mjölet. Täck över degen och låt den jäsa i bunken i 40 minuter.
  4. Smörj en långform som rymmer 1 1/2 l. Hacka solroskärnorna. Blanda kesella, apelsinrasp, vetemjöl och sötningsmedel.
  5. Arbeta ihop degen efter jäsningen med litet mer mjöl. Rulla degen till en längd och lägg i den smorda formen. Bred på kesellablandningen och strö över solroshacket. Låt brödet jäsa under bakduk i 30 minuter.
  6. Pensla med resten av ägget och grädda på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen i ca 15 minuter. Låt brödet svalna i bakduk på galler. Vetebrödet kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.