Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd - sockerfritt

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Välj om du vill baka släta bullar, fyllda bullar vetelängder mm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200-250 grader
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i degbunken, häll över mjölken och tillsätt olja, suketter strö, ägget, saltet och kardemumma. Arbeta in 12 dl vetemjöl och arbeta degen kraftigt. Spar det reserande mjölet till utbakningen.
  3. Låt degen jäsa på dragfri plats till dubbel storlek och arbeta den kraftigt.
  4. Gör små bullar eller längder alltefter eget önskemål.
  5. Låt bakverken jäsa ca 30 minuter. Grädda små bullar i 250 grader i ca 10 minuter och längder i 200 grader i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.