Kokos, ananas och mandelmassa i fyllningen för tanken till varmare breddgrader. Dröm dig bort och njut av dessa lättbakade godbitar.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.
- Tillsätt salt,socker, kardemumma och ägg. Tillsätt hälften av mjölet. Klicka ner det riktigt mjuka smöret.
- Häll i resten av mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig och blank deg. Låt jäsa övertäckt minst 1½ timme.
- Fyllning:
Låt ananasen rinna av väl. Rör samman smör, socker , kokos riven mandelmassa och ananas.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 15 gånger 40 cm.Bred på fyllningen. Vik först den ena sidan över mot mitten och sedan den andra. Låt jäsa under en duk på en plåt med bakpapper ca 40 minuter.
- Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.
- Garnering:
Smält chokladen och rör i smöret. Ringla chokladsmeten över längden. Strö över kokos. Låt stelna och skär sedan i snibbar.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar